Friday, December 31, 2010

1.1.11 Coming Soon ;) Love Uolllls.


Assalamualaikum uolllsss ;)
 Berdasarkan gambar remote control cun di atas,nama saya adalah Wan NorZatil Amirah bt Wan Nor.
nama adik saya adalah Wan NorZahirah Aqilah bt Wan Nor.
Kenapa saya membahaskan diri saya adalah saya bukan aku? sebab malam ni saya nak jadi baik.

malas nak berkempen lagi,saya nak cakap yang tarikh pendek untuk esok adalah >>


manakala tarikh panjang ia adalah 01.01.2011.
walaweh.cun siot tarikh nh.
sape kawen esok? angkat tangan cepat.hehe  

tetiba saya rasa saya macam nak berkempen.
so,saya malas berkempen lagi.
saya nak ucap...


kepada semua kesayangan saya.siapa kesayangan sayaa?
anda2 yang membaca adalah kesayangan saya.kenapa saya sayang awak?
sebab saya memang sayang awakawak.



marilah kita sama2 tengok bunga api yang cun lagi cantik.
akhir kata,sekian dari saya yang perasan lawa.kaka
till then kesayangan saya,saya sayang awakawak.
xoxo.
semoga hari esok lebih baik dari hari ini.

Thursday, December 30, 2010

Award Untuk Aku dan Mereka.

Assalamualaikum uollss.
how was ur day hah? demam? masih terasa kah demam bola? uishhhh. mantap betolkan penjaga gol hebat negara kita. tibatiba feymes giler dol. siap ngan awek dia pon jadi tumpang feymes. cayalah lu bro. aku berblog walking,here and there duk cakap sal golkeeper tuh. sume menggilai,meminati,me-respek-i dan macam2 lagi la si hebat tuh,.wah.wah. boley kata sume blog yg aku jelajahi bercakap n berkata tentang bola. here bola,sini bola.
itulah semangat ke-Malaysia-an kan? bagus.;) kekalkan semangat kita orite ;p

                                                                 **************

habis cerita bola.

sekarang masuk bab Award ;)


UCAPAN.

terima kasih daun keladi dan ular lidi kepada HATIMA sebab bagi award bagi meraikan pembukaan tahun baru yang bakal menjelang tiba.soon! haha terima kasih juga kepada semua followers aku yg sudi memandang belog biasa ini.eececece. *mengarut punya ucapan* wink^^

EMPAT CIRI LELAKI / WANITA IDAMAN UNTUK DIJADIKAN WIFE / HUSBAND.

tinggi.
ada rambut.
menjaga solat.
selalu berikan perhatian. 
*eyh.eyh.eyh*

BERIKAN SATU TIPS UNTUK KEKALKAN HUBUNGAN DENGAN PASANGAN.

saling percaya.

PERNAH JUMPA DOA PENDEKAT JODOH / PUTUS CINTA?

tak pernah jumpa.tapi pernah diberi. katanya untuk mendapatkan pasangan yg baik la.
*tak pernah mencoba*

LETAK 10 LINK PILIHAN ANDA DAN BERITAHU MEREKA TELAH MEMENANGI AWARD INI.


OKE DONE.aku amik link yang mana aku terambil ;)
selamat ber-award semua.
till then,xoxo.

Wednesday, December 29, 2010

Dan Sebenarnya..

Dan sebenarnya dah lama aku tak update blog.dilanda penyakit malas.
Dan sebenarnya selsema masih mendampingi ku. da seminggu lebih lamanya.
Dan sebenarnya,aku rasa macam %%*&^%^#$ sebab tak update blog sebab entry aku dan buah hati ku itu nmpk cam nak show off cik boyfie.maaf ye ;)
Dan sebenarnya,aku nak crita pasal reunion budakbudak SESMA 31 semalam yg diadakan kat KUALA TERENGGANU. tapi,kamera punya setting hape ke benda semalam,aku tak pandai nak main adjust2, so aku tadak gambar keseluruhan. so,aku tunjuk hape2 yg patot dulu.macam da making of la eyh.
t aku story balik ;)

ni kat surau sekolah. singgah kt skolah jap kebetulan membe nak amik sijil n jumpe2 cikgu apa bagai.


pastu p berkumpul kat umah membe.kebetulan mak membe tu katering,so makan2 di sana.
atas ni bukan tuan rumah.mereka adalah tetamu sepertiku jua.
da really gojes pwen .heart them.


pas makanmakan kat uma membe di atas,8 buah kereta bergerak ke rumah membe yg lain.
lawat membe yang eksiden.


dihidangkan keropok.karipap dan pisang goreng.
beserta air milo. *perlu ke mention itu sume?*
berborak sakan disini.rindu mereka.


ni si kembar.perangai sama yang gila2.ayah lainlain tapi sama nama.
faham?
abaikan.mereka comel.

pihak2 lelaki macho di belakang.
perangai mereka masih sama seperti dulu.
makin hensem.makin comel.haha
ini kami.itu aku.
aku simple2 saja.fes tyme pakai shawl cem tuh.
nampak gemuk dan? dan dan dan bulat.
aiseh.

but not least.
selepas sume agenda yg dirancang tak jadi,kami ke masjid kristal.
bergambar ngan kereta membe.lawa siot.
*jeles seyh*.haha bawu 19 da drive kete sport mengancam. ;)
abaikan saya yg gomok di situ ;p

itu saja da making of our sweet reunion ;)
tunggu membe2 upload gambar bawu boley buat full story.
teheee^^
till then kawan,bye.
xoxo

Sunday, December 26, 2010

Day 12- How you found out about Blog and why you made one.

Assalamualaikum ;)


masuk tajuk entry terus!, bercerita sal macam mana aku boley terjumpa dgn blog,lalu berkenalan then kapel n jadi buah hati apa bagai ni bukanlah satu cerita di mana related to mana2 femes blogger yg berjaya menambat hati aku. ceritanya sebegini rupa.macam ni,jeng jeng jeng!

bila aku pegi kat dashboard dan aku tekan aku punya profile,jelas menunjukkan bahawa blog aku dilahirkan pada March2010. dan bila aku sendiri yang curious nak tahu tarikh fes entry aku,aku balik ke zaman dulu. aku masuk zaman tatao hape-hape then aku realize yang fes entry aku adalah pada Monday, March 29, 2010 . dimana pada hari dan tarikh tersebut,aku berada dalam kelas CS128. tyme nh aku PART1 n study kat UITM dungun. sudah jeles kelas CS adalah kelas komputer,kami disediakan satu pc setiap orang untuk pembelajaran.

dan,apabila disediakan pc untuk setiap student..macam-macam ragam dan perbuatan yg dilakukan oleh studentstudent yang cemerlang lagi gemilang ini. di sana berfacebooking*bagi pc yang bertuah saja*. di situ ber-myspacing*myspace*.di belah kanan kusyuk membuat coding n menepuk dahi sendiri pabila coding yg di buat mempunyai banyak error. di belah kiri mengadap pc dengan penuh keasyikan sebab tgh google jualan sale. di depan sana sibuk ber-gaming*main game*.yg belakang pumya aku tak nampak.

dalam kehiruk-pikukan kelas yg tiada lecturer,aku godekgodek pc ngan  penuh semangat.then aku terjumpa blog.serius u i cakap,i tak tahu apa itu blog.tak kenal pom blog ni.mmg sumpah! hahaha memandangkan tahun  berikut adalah fes sem aku masuk Uiversiti,di sinilah aku di perkenalkan myspace,facebook,friendster, tagged n sume2 tuh.sumenye membe2 yang bagitao.dan apabila aku sudah diperkenalkan *shock culture* ini,maka darah muda seperti aku ini membentak nak buat sume yg connecting people ni. aku buat myspace,facebook, hi5,friendster,tagged n sume bagai.then,bila aku da terjumpa blog.lantas hati muda ini membentak lg mahukan blog.then,aku buat blog.fes cubaan testing aku di sini.begitu kelaka dan tidak berhati perut.FES ENTRY.
ini menunjukkan yang aku memang tatao hape2 sal blog.

dan sekarang,bila aku da besau panjang n pandai berpikir tak seperti dulu,aku mula delete account myspace.tagged.friendster and hi5.dan kini yang tinggal hanyalah facebook,blog dan formspring. tidak lupa juga twitter dan tumblr yang semakin ditinggalkan bersawang.hehe

dan dengan dunia belog ini,aku mengenal dan jatuh cinta dengan blogger ZACK ZUKHAIRI,HANIS ZALIKHA juga FATIN LIYANA. ;) dengan belog juga dapat aku kenali membe2 blogger. dapat tambah kawan dan kenalan.dengan adanya belog juga,inilah buah hatiku ;p

n why i made one? sebab petama just suka2.then,boley cari membe baru.then.then.tatao la.hehe

p/s:: abaikan gambar tak berpaedah ;p
till then kawan,xoxo ;)

Friday, December 24, 2010

Short or Long Entry Neyh?

kita mulakan entry hari ini dengan muka perasan cun okaih.abaikan ! haha

Assalamualaikum uollsss ;)

straight to da point.lately nh,hujan 5 hari 24 jam,panas datang 2 hari tak sempat nak berjam-jam. akibatnya, satu pemily kena gejala-gejala demam yg melibatkan banyak jenis bunyi.bunyi selsema,bunyi batuk. pencemaran alam nampaknya disini.hehehe eyh,i mean pencemaran bunyi sebenarnya.banyak muzik.haha

tapi,selain tu jugak,..aku terperasan kan yg aku da terkena gejala-gejala yang lebeyh merbahaya dan aku tidak sangka sama sekali aku boley terkena gejala dangerous dat can kill my feeling neyh.haha *amacam? bunyi menakotkan tak? sila la angguk.angguk la kepala kowang tuh* just joking then yawww ;p

oke,.this is a few gejala berat yang menanggung aku.i mean,ditanggungi aku. arghhhh. malay aku bad.english aku bad.bahasa apa aku boley pakai nh? hahaha bahasa jiwa bangsa *iklan 2 saat*.

one.suka sangat menyukakan diri sendiri.anda paham? tak faham,sila buat-buat faham.hehe maksudnya, aku macam hepi gile-gile sampai kadang-kadang tyme aku keseorangan,aku suka buat bende bodoh.bende bodoh di sini adalah sumtim yg kalau orang tgk aku buat bende tuh,mmg dia kata aku sewel hape benda la.

second,aku suka sangat menyanyi.yess! i really meant it guys,MENYANYI. haha haruslah semua tahu bahawa suara aku amatlah tidak sedap di tambah lagi suara yg garau ditimpa sakit tekak ini.juga nyanyian yg diselang-selikan ngan irama batuk yg berpanjangan. tapi.tapi.menyanyi ini bukanlah menyanyi persis kowang2 nyanyi yang standard tuh.aku suka nyanyi sambil pakai earfon.then,aku nyanyi kuat2 even sape2 dgr n mengumpat aku pom aku tatao.aku nyanyi sambil tgk lirik lak tuh.n then,nyanyian aku ni selalu diiringi pergerakan jari jemari aku.uolllls paham tak? macam aku menari sembil menyanyi la.but tu tyme aku duk sorang2.hahahaha

third,selain aku buat keje gile tuh,aku juga tersentap lau dgr lagu jiwang yg menyedihkan jiwa raga. mana ke tak,tgh2 berdendang sakan menari menyanyi bagai nak rak,tiba2 lagu bertukar jadi lagu jiwang yg mmg sedey dile.secara otomatik aku masukkan feel aku lam irama sedeyh tu.then,siap bersyahdu-syahdu lagi.deym!hahaha aku malu ngan diri aku ini.kaka

4th,aku suka buat status fb aku tu berkaitan cinta.hahaha bukanlah cinta yg hape bagai sgt pom,maksudnya aku suka buat status yg mengatakan betapa gembiranya hidup aku sekarang.hahaha eyh,aku melalut hape nh?

5th,aku selalu je tgk fon! sebab.....

6th.sampai sini sajalah.n the reasons for gejala yang gedix ini akan diinform esok ;)

 till then budak2 comel yang membaca entry ini.hehe ;)
xoxo.

Day 11- Another picture of you and your friends.

salam ;) 
*malas nak cakap banyak.tengok tajuk n tgk gambar* ;)

dengan buahbuahbuuh hati ;)

dengan pengarang jantung ;)

till then,xoxo.

Thursday, December 23, 2010

Quick Hupdate ;)

Assalamualaikum..(pembuka bicara).

how was your day hah? sebenarnya tade point nak tulis hape bagai hari ni.just nak cakap da lama ta online sebab.sebab. (dirahsiakan).hehe fes of ol la kan,aku nak berterima kasih kat sume2 yg invite zatil join contest. n yg tag hape sume.t aku jalan2 kat blog kowang n buat apa yg patot.btw,da seminggu kot kat sini hujan.24hours hujan n  still hujan.nak keluar pun tade mood.siap ngan pakej batuk plus sakit tekak plus ngan selsema tambah lagi demam.adoyaii.sok sek sok sek sume pemily nh.berjangkit.

nak putarkan masa jap bercerita tentang pertemuan kami.hehe bukan cerita dating nh.tapi cerita meeting. pertemuan semula ngan membe2 yang tersayang. besfriend tyme belajar kat uitm dungun masa mudamudi dulu.
ngan dowang la menangis.gadoh2,suka ketawa gelak2,bermasam muka, n hapehape sume ;) hehe.n semestinya pertemuan ini begitu bermakna la an.hehe

dis is cake.u know cake? haha tujuan sebenar nak kek tiramitsu..tapi malas nk cari kek tuh then rembat je kek budakbudak neyh ;)

kami la neyh.

yang ni kesayangan.

;)

adoyai.asyik bersin dari tadi je neyh.tisu da berkotakkotak habis.still tak baek jugak.kalau cakap tak makan ubat memang betollah.ta suka makan ubat sebab...malas kot.hehe da biasa baik ngan sendiri lau sakitsakit cam neyh.sungguh tak selesa.ayoooo. till then dear,jumpe di lain entry yaww ;)

have a nice day sume')
xoxo

Friday, December 10, 2010

Day 10- Songs you listen to when you are Happy, Sad, Bored, Hyped, Mad.

FES THING FES,DIINGATKAN ENTRY INI MENGGUNAKAN SEDIKIT ILMU SPEAKING. YEAYH..BROKEN ENGLISH I THINK. BTW,I LOVE TO SPEAKING.YOU GET IT? SO,WHO CARES? heheheh *sikit2 tiruu style cam maria elena cakap,dia punya speaking bes woo*

here we go.berjumpa lagi kowang di entry malam ini. *cewah,macam cakap atas pentas*

actually,i'm not addicted to music so much.but,music is my life ;) you get it? hehhe
so,i'm not use to listen to music in every moment i felt.i'm not use music to shout to the world wut's my feeling.
i'm just listening music when i felt to.mostly,i love music when i'm mad n bored.

btw,i'll answer this quest based on my experience tyme muda mudi dulu.you ask me why? becoz tyme muda mudi dulu,i love music soo much.every song that i love,i'll search for the lyric n sing the song lantang-lantang.
tapi,itu dulu.skunk i da maced ;)

HAPPY ;)
 i carik lagu yg boley buat i melompat-lompat dan terkinja-kinja sambil nyanyi cam diva.
kalau lagu untuk zaman sekarang,i pilih lagu STACY;)
JAHAT punya tajuk tuh.dat song make me sooooo excited ;)
same goes to CIKGU SHIDA i think ;)

SAD ;(
tyme jiwangjiwang bunga neyh i love to listen SURGA CINTA by ADA BAND.
am i right? bukan,aku ta engat tajuk hape lagu tuh senanya.p,aku harap betol la tuh.hehe
dat's song mmg memikat hati di kala sedih.betol ;)
try dgr la lagu tuh.
satu lagi lagu yg best,by DADALI BAND.DI SAAT AKU MENCINTAIMU 
cooooool yawww ;p

BORED -___-''
tyme busan nh mmg aku suka dgr lagu.
n aku besenya dgr lagu omputih tyme busan2 nh.banyak giler lagu yg bes,malas nk taip banyak2.hehe

HYPED. *__*
hyped ea? ummmmm.
sume lagu aku dgr ;)

MAD.rawrrrrrr
salunya aku dgr lagu SYSTEM OF A DOWN tyme mad.
lagu dia best.hilang segala tensen.haha
try la dgr ;p

orait.dat's all i think yaww ;p
xoxo

Aku Ketinggalan Lagi Ke (?)

jumpa belog ini.suka belog ini.follow belog ini.dia gilagila.dia awesome.dia comel.comel yg natural. anda sudah follow belog ini? anda cubalah tgk2.anda kenal Fatin Liyana blogger hebat? ini belog awek kepada abangnya Fatin Liyana.hehehe bukak la belog ini.tgk video2 dia.comel.comel.menarik ! have fun yawww ;p


Day 09- Something you’re proud of in the past few days.

it's da best day ever.TODAY! n this is something i'm really proud of in the past few days. ceewah.tram pam pam aku rasa ayat aku cam taley blah tersimpang siur.
 kenapa hari ini,i mean tadi aku proud? pe yg aku proudkan? aku pn tatao.yang pasti...hari ni aku suka sangat-sangat sebab dapat jumpa ngan kawan yg dirindui.omaigod.hepi tak terkata sebab da lama ta berjumpe ngan dowang.yg asal dari kelantan tewos datang kat tempat aku.kitowang makan kek au.best.best.nak makan kek tiramitsu,tp,beli kek chocolate moist tuh.tape,lain hari tempah kek tiramitsu ye.hehe suka.suka.suka tak terkata jumpa dowang.wuaaa.wuaaa.i miss them already bah,.

wut i'm really proud senanye nh? ouh,tade hape yg nak proudkan.tapi,sebab nak menjawab soklan yang terang lagi bersuluh gedebak besau di atas sana,aku rasa proud sebab aku belanja dowang kek. ceeet -___-''. pelu ke di-proudkan? tak perlu kowt kan? haha

oke la.tu jela kowt aku nak merepek bagai tuk entry nh.

p/s :: aku skunk tgh menjejak langkah kaki membe lama yg bernama yusof.i didn't know how to spell the right name of him. tapi,sebutan nye actually cem tuh la.
camne aku boley kenal dia? aku kenal dia tyme aku skola kat tranu dulu. naik bas,mao balik kampong. then,atas bas tu la sesi berkenalan kami, lol.di manakah dia sekarang?

till then sume buah hati zatil ;)
xoxo

p/s lagi :: taley nak masukkan gambar sebab laptop kita masuk ICU.then,guna emachine adik kita yg tingkatan 3 tu punya buat online ;p

Wednesday, December 8, 2010

Day 08- Short term goals for this month and why.

BAD GIRL GONE GOOD.

this is my short term goals for this month.

some people might said that i'm bad girl.




then..i don't really think so.
tp,bila da di cop as bad,susa nak jadi baik..buat good pom still di anggap bad.tp,untuk bulan nh.,aku akan cuba jadi baek.
p/s :: lau baik sgt,boley dipijak kepala.


try jadi baik.

mungkin jugak nerdy,
 then,bila da semua jadi kelam kabut. i need to say. . .


sume pixcha amik dari abang google.
till then.xoxo.

Sandiwara Kehidupan.

korang! ta baek mengeluh.jgn sesekali mengeluh.
(aku baru je ter-mengeluh).

sudahlah bersandiwara wahai hidup.leteyh.speechless.

yess!.susahlah nak update blog or status fb sekarang nh.takot nak update sumtim yg boley memuaskan hati semua pihak.mesti ada serba tak kena.sumtime,aku update sumthing yg aku sedang rasa.ya! aku suka meluahkan perasaan aku pada blog atau status yg hape2 bagai.itu mungkin cara aku. tapi,bukan selalu.
sumtime,ayat yang aku guna nmpak begitu kejam.lain orang,lain cara baca.lain nada baca. so,kadang2 aku kena hipokrit menghupdate sumtim.
sudahlah.jgn terlalu sensitif.jgn terlalu terasa,.sebab bisa menghancurkan segala,.sebab aku jua ta penah mention sape2 lam luahan aku.

p/s :: kekadang aku menulis mengikut rentak hati,so bila rentak hati dh bertukar,entry yg di tulis pasti di delete.
jgn cepat bertanya dan jgn cepat membuat penilaian sendiri bila aku delete entry yg suda di publish.

last but not least,yg buruk itu datang dari aku,yg baik itu sumenye datang dari-Nya.

Tuesday, December 7, 2010

Stop Making Trouble!

entry di kala busan.hhehe


suda lama ya ngak ku blogwalking malawat blog2 kalian.bukannya aku ngak sudi,masalahnya line bodben selalu aja bikin masalah. lembut lembap macam siput.emangnya siput berlari bisa lagi laju dari line bodben ini dong.

emangnya dulu gua penah berfikir sejenak sebelom daftarkan nama gua untuk pembelian bodben ini.
gua pikiran terus,emangnya antara bodben dan streamyx mana lebey kacak ya? pikirannya gua,bodben senang di bawa kemana-mana. tapi,kalau streamyx, boley diguna ramai orang pada waktu yg sama. line nya pula bisa jadi lebey laju n konsisten berbanding bodben ya? tapi,ngak bisa diangkut dibawa kemana-mana.gua pikiran lg,kalau bodben bisa aja dibawa ke tempat pengajian gua.kalau streamyx,ngak bisa sama sekali. so,tanpa gua berpikiran panjang lg,gua terus beli bodben dong. emangnya fes2 guna,linenya bisa aja lajunya. sekali harimu berlari mendapatkan mangsanya,line bodben bisa jadi laju lagi dong.gumbira bukan kepalang lagi gua.
tapi,sikalang..bodben suka aja bikin masalah.lembap sepanjang hari. lagi2 bikin masalah tyme sume adik beradik ada di lumah,suma mao online. bodben cuma ada satu dong.fighting sana.fighting sini just untuk mendapatkan bodben.aiyooo.

hehehe.so,kowang guna bodben or streamyx ea? aku tiba2 rasa cam nak try cakap indon walopom salah penggunaan bahasanya ;p last2,aku ase cam da jadi cina pulak.hehe soe ye sebab merosakkan bahasa,just untuk suka.line bodben tgh lembap neyh.huhu lagipom,otak pom tgh berserabut.kuikuikui

till then,xoxo readers ;p

Day 07- A picture of someone/something that has a big impact on you.

salam sume ;)
how was ur day? mine was bad.really bad.uhuh


btw,dis is a picture that has a big impact on me.
kowang tatao sebesau mana impact yg dowang bagi kat aku, sbb i'm the only one who know that infinity impact.
that both of them is da one who alwes be by my side. wuteva i do,they alwes be with me.


p/s: bawu hari ke tujuh? haha 

Monday, December 6, 2010

Jawab Tag Versi Supluh

assalamualaikum sume.;)
now,i'm home setelah bertapa kat sekitar kl selama seminggu. ;p
as usual,i love to jawab tag yang di tag.
thanks to HATIMOT sbb tag gua yawww.

10 benda yang rajin dibuat ketika waktu cuti.

menyanyi sambil buat keje-keje yg perlu di buat.
basuh pinggan mangkuk sampai berkilat dan bersilau.
basuh baju yg sama berulang kali sampai baju tu koyak sbb nak hilangkan bosan.
amik hp n tekan nombor2 fon secara random n buat miskol sampai kena marah.
menangis lau tengak movie happy n bergumbira sakan tyme tgk movie sedih.
amik adik yg bongsu then letak dia lam kete tolak.tolak kete tu sambil berlari anak.
main lempar2 batu gedabak besar masuk jendela umah jiran.
memekik melolong sambil jual santan basi.
tido atas jalan raya.
kemas bilik,then selerakkan balik n kemas balik then selerakkan.



10 benda tak suka buat waktu cuti.

ta suka mandi sebab membazirkan air.
ta suka makan sebab t kompom membazir sebab kompom buang balik makanan yg di makan.
ta suka bergayut jugak sebab kompom dahan tu patah.
ta suka iron baju kurung sebab lau iron pon ta pakai jugak.
ta suka tido sebab tade sebab.
ta suka suka suka sebab nanti nanges.
ta suka kucing sebab kucing berak merata.
ta suka online sebab nanti ketagih.
ta suka bukak blog sebab t kompom nak wat entry baru banyak2.
ta suka diri sendiri sebab jawab tag cam orang bangang.

don't blame me sebab jawab tag ngarut ngabang cem neyh ;p
dat's my BAD!
till then readers,xoxo.

Friday, December 3, 2010

Bersiar.Jumpa.Buat.

salam sume...
da lama tak luangkan masa tuk blogwalking ke seluruh dunia blog.tyme nh sempat buang masa mengadap laptop dan mengenal pasti segala entry2 yg baru diupdate.ouh,aku tatao pe yg aku merepek sekarang  nh.hehe
balik kepada tajuk entry kali nh.sebenarnya aku ber-blogwalking,aku terjumpa tag dari HATIMA CUN sekarang aku nak buat tag tu.hehe

3.....2.....1... ACTION!

adakah anda rasa anda hot?
sekarang nh tak panas sebab malam.. n hot for maksud sebenar,TAK!

**********

update wallpaper anda guna sekarang.



cerita pasal gamba nh.
perlu buat karangan ke?okaih ;)
nh gamba2 berlainan sebenarnya.di ambil dan di edit oleh encik luffy aka afiq,my exclassmate.
n dis gamba is gamba aku n membe2 tyme aku stdy kat uitm dungun dulu.
aku guna dis pic as my wallpaper sebab aku suka tgk gamba nh walopom ta cukup ahli classmates ;)
nmpak cam ceria je gamba nh.hehe

**********

kali terakhir makan pizza.
aku ingat.ingat lupa la.
tapi,aku rasa makan ngan membe2 tyme kat uitm dulu kot ;p

**********

lagu terakhir anda dengar.
lagu from ADA BAND.surga cinta.

**********

apa yang anda buat selain dari selesaikan tag ini?
dgr lagu ADA BAND ;p

**********

selain nama sendiri,anda dipanggil dengan nama apa?
angah.anoh(panggilan budak pelat) ;p

**********

tag lagi lima orang.
1 :: atiqah ramli.
2 :: noona aka aida
3 :: nina bonita
4 :: my sweety kazen,sarazaqea.
5 :: n if she's willing to do,zarith wannor ;p

**********

siapa orang nombor 1 dengan anda.
my bestie.
IKA

katakan sesuatu pada orang nombor 5.
semuga rajin menghupdate blog n congrate.
nombor 3 ada hubungan dengan siapa.
she's single.it might be available too ;p

bagaimana pula dengan nombor 2?
my sweet friend who's alwes blogwalking to my blog n gimme comments ;p
LENSA AIDA

kau kata cinta pada orang nombor 4?
oh dear gojes awesome my kazen,u are my inspiration. ;)

**********

berikan 4 fakta yang anda tahu tentang orang yang anda tag.
1.pompuan.
2.gojes.
3.awesome.
4.bla.bla.bla aku tatao nk taip pe ;p

**********

This Is TheReasons.Please Take Note!

(muka aku tgh marah).

salam olss.
when a stupid buddy ask you this question.,wut's ur answer?

heyh,kau tak malu ke tade bf aka boyfie.boyfriend.?

n i think dis is really stupid question ever.

heyh girl,xyah la nak berbangga sbb kamu punya pakwe,xyah nak bandingkan single or taken wut so ever!
kamu kapel la bertahun-tahun lama pn,lau da tade jodoh,bercerai berai jugak kowt.
so,just watch ur mouth.dun u ever try to ask that question.AGAIN! 

btw,this is the reasons ...blablabla.

1) anda perlu berbual , berkenalan dan berkawan dengan sesiapa sahaja tanpa rasa bersalah....

2) wang perbelanjaan yang selama ini banyak dibazirkan untuk membeli top-up,hadiah,kad ucapan.....
    dapat dijimatkan,,malah separuh dari nilai wang anda boleh simpan

3) apa sahaja aktiviti yang anda rancangkan bersama teman-teman baik anda selama ini tidak lagi tergendala dan secara tidak langsung pershabatan anda yang dulu renggang dapat dieratkan semula...

4) anda tidak perlu lagi berkompromi dengan perkara yang remeh-temeh dan mengusutkan fikiran

5) bergayalah seperti mana yang anda mahukan kerana tiada orang yang akan menghalang...

6) bebas!bebas!bebas! dan sentiasa bebas...

tapi ingat,,tak selamanya anda akan bebas...suatu hari nanti anda akan dimiliki!!!!sebelum itu kita enjoy dulu.......haha


pssst...aku copy lam facebook ni ;p bukan aku punya teori.
btw,aku sokong reason2 nh sume2.betol kan???


Wednesday, December 1, 2010

Attention Please.;)

 Halu ols ;) okaih,entry yg minggu berlepas-lepas ,UNDI BELOG PILIHAN MALAYSIA.aku ada mention betapa aku berharap sgt kowang2 membuat undian dalam pilihanraya blog pilihan malaysia part 1. so,undian untuk part 1 sudah selesai.skunk nh,for each category,da ada top5 n now tyme untuk pemilihan who's the winner for each category.

so,sekali lagi aku mohon jasa kowang2 untuk mengundi for blog FATIN LIYANA yg gojes ini untuk category Blog Personal Wanita Pilihan,.

the reason why i ask you  to vote for her coz she's sgt baik gila-gila. dia cantik n gojes,tp dia langsung tidak sombong.sila-lah cuba2 untuk menegur sapa thru her formspring.feedback dari dia mmg tidak mengecewakan.betapa dia mesra alam ngan sume orang.tidak riak lg suka berkongsi segala tips ;)
feel free to visit her blog guys,FATIN LIYANA.tidak rugi lau kowang vote for dia tao.hehe
dia nh jugak bakal doktor au.hehe 

then,tidak lupa juga untuk menyeru kowang to vote for REALITI KONSPIRASI for category Blog Personal Lelaki Pilihan.the owner of dis blog is Zack Zukhairi.

for those yg still lg ta kenal blogger hebat nh,feel free too to visit his blog,.luangkan masa untuk baca sume entry blog dia,then u'll know the reason why i beriya-iya suh kowang vote dia.i love all about his blog ;)
ayat dia simple,but mudah difahami.cerita dia best,tak membosankan. sumtim,cerita dia berunsur lawak yg membuatkan isi perut terburai.suka.suka.sila-lah visit his blog and make ur own pandangan. siyes,lau kowang undi blog dia,mmg tak rugi langsung.vote la.vote la.
hehehe

for those yg feel free tu,boley lah mengundi sekarang DI SINI.
hanya ada 3 hari lg untuk vote for yg terbaik.

pssst :: aku bukan paksa senanya.hehe btw,lau kowang da vote n make ur decision sape yg layak tuk menang,depend on u.kita just vote yg terbaik kan ;)
hehe
till then,

xoxo ;)

Tuesday, November 30, 2010

Day 06- Favorite super hero and why?


sebab superman pakai suar dalam kat lua ;p

HAHAHA.bukan lah weyh.aku tade mana2 feberet super hero actually.maybe aku choose superman on the spot sbb aku rasa superman nie macam unik sbb spender kat lua ;)

till then,rasa cam da lama ta buat entry baru padahal bawu bape ai kowt.
now,aku ada kat Shah Alam.esok konvo my sis kat uitm Shah Alam.
now jugak,rasa cam moody sbb leteyh.
tido dulu.nunait ;)
xoxo

Saturday, November 27, 2010

Please.Please.Please.I am begging u.


SEBELOM BACA ENTRY INI,AKU DA BERHARAP SGT2 KAT KOWANG. ;(

BUKAN NAK CAKAP SAL BESDAY SAPE-SAPE.KOWANG BACA LA EYH ;p

salam..
nak bagitao nh.,tadi kan..tadi kan...aku belek n singgah2 kat wall facebook FATIN LIYANA ASRI. then,ada adik manis post kat wall dia...

akak~~fiqa da undi tok blog akak ~~ yeah! all the best ... hope u menang okeee...



aku terpinga-pinga seketika.apa yang harus di undi.haha

kowang tao tak undi pe nh? aku pom tatao senanya.so,aku terus mencari apa yg aku ketinggalan.hupe-hupenye,
godek punya godek,ini rupanya yg aku ketinggalan.



so,kowang da klik link tu kan.
then,kowang dapat lihat pada belog tersebut adalah....
UNDIAN PERINGKAT PERTAMA.
undian hape? undian belog pilihan la weyh.
n haruslah kowang segera menatap mata kat tarikh tutup undian ini.
sila lihat bawah.kowang ada seciput masa lg untuk mengundi.
sila-lah undi.sila-lah undi.

10 malam 26 nov 2010 - 8 pagi 30 nov 2010
n kowang dapat saksikan terdapat 6 kategori di situ :

Blog Personal Lelaki Pilihan

Blog Personal Wanita Pilihan

Blog Tutorial Pilihan

Blog Personal Suami Pilihan

Blog Personal Isteri Pilihan

Blog Lawak Pilihan


n my point for this entry adalah,aku mohon jasa baik kowang yang belom undi tu, sila lah undi FATIN LIYANA untuk kategori 

Blog Personal Wanita Pilihan.



n untuk kategori 

Blog Personal Lelaki Pilihan

aku mohon kowang vote for ZACK ZUKHAIRI.





n for others category tu aku ta kisah kowang nk undi sape2.hehehe
hopefully,kowang dapat la undi tuk FATIN LIYANA n ZACK ZUKHAIRI yawww.
oh ya,untuk vote Zack Zukhairi kat category tu,kowang pilih yg REALITI KONSPIRASI punye deyh. ;p
aku mengharap sgt2.hahhaa



I AM BEGGING OLS OF U.sobsobsob

Aku tadah tangan mintak simpati kowang.huhu

psssst :: da lama ke kowang da tao sal undian nh? lau sume da vote,maknanya aku yg ketinggalan zaman ea.hehe
p,pape hal pom,tolong-lah penuhi permintaan aku neyh.aku berharap sgt2 au.
till then,selamat berjasa kowang.
samat pagi.
xoxo

Friday, November 26, 2010

Day 05- A picture of somewhere you’ve been to.




A picture suppose to be one picture an? haha so,aku gedik2 nak letak dua pictures ;p

somewhere i've been to.ni la tempatnya,zoo negara.about minggu lepas kowt.
kebetulan ada majlis kat cheras,so amik masa p jalan2 n singgah2 kat zoo negara.tehee^^
  
dat's all for this entry ;p
till then,papai
xoxo ;)

Day 04- A habit that you wish you didn’t have.

here we go.
a habit dat i wish i didn't have is hot tempered -_____-''
yesss,actually-nya sumtime hati aku cam bidadari.baik lg suci.
n sumtime,it might be like settan.haha tyme hot tempered menular dalam diri serta jiwa raga,abes la.abes la.
kikiki so,this's just da one habit dat aku mmg2 ta suka.
besenya,aku jadi hot tempered n moody nh tyme aku leteyh.
tyme leteyh n mengantop tu la aku boley bertukar jadi raksasa ganas yg dikehendaki oley power renjer pink.
abes sume owang sekeliling jadi mangsa amarah aku walopom owang tuh ta buat sala pape kat aku.haha
n lau dulu2,tyme berstatus kapel.,dia la kdg2 tmpt aku marah.tu pom tyme aku moody la.
eyh,abaikan kisah lalu.wink^^

aku gak senang2 je moody tyme aku xpuas hati ngan seseorang.ceet --_--''
boley ke cem tuh? hahaha
pape hal pom,aku mmg cepat marah n pemarah.
till then ;)
bubui.xoxo

psstt : hot tempered aku pon,lam hati ada taman bunga au ;p


Thursday, November 25, 2010

Share 'Petua'. Jangan Kodokut,Mak Marah ;p

babes,meh share2 kat sini cane kowang jaga shawl n tudung.i mean,cane kowang basuh.cane kowang simpan.
adakah kowang hanger-kan ia.or lipat.or pakai sumbat lam almari je.uhuhu
since aku da jatuh cinta pada shawl,so agak banyak la koleksi2 shawl yg aku ada.da prob is,ak tatao care yg paling baik tuk simpan shawl2 kesayangan tuh.huhu
n for shawl cotton,aku tak mao iron ia.t aku takot shawl tu rosak.camne lak nk kasi ia selalu tak kedut2?
hehe share meh.aku bawu je basuh sume2 shawl yg aku ada walopom tatao cara yg terbaik tanak kasi shawl tu rosak ;p
aku sayang tao shawl2 tuh.lg2 inner yg pelbagai kaler tuh.

*aku persembahkan satu gamba yg perasan gila supaya kowang kasi petua2 kowang jaga shawl*

till then my quick update tuk tgh/hari nh.
senanya,bgn pagi td aku tewos online.
haha da jadi tabiat kot sebelom tido n selepas tido aku on9 berjam-jam ;p
skunk,tyme untuk mandi.bye

xoxo.
have a nice day sume.

Wednesday, November 24, 2010

Day 03- A picture of you and your friends.

jeng.jeng.jeng.

dis is a picture of me and my lovely pwens ;)

act,aku amik gamba nh lam fb membe aku.gamba yg telah berkurun abad laagi lama zaman dahulu yg telah di edit oley ENCIK LUFFY,merangkap ex-classmate aku.heheh^^

and dis is my beloved pwens.membe2 sekelas kat uitm dungun satu masa dahulu.
 till then,just a quick update today.
have a nice day sume2.
sape yg xmandi lg,p mandi skunk ;p

xoxo <3

If We Ever Meet Again.

lol.sedar ta sedar,da kol 1pg lebey kowt.btw,entry yg ditulis malam nh adalah berdasarkan tagtag yg diberi,
orait,.nh aku dapat tag dari SARAZAQEA.this gojes girl adalah my kazen.she's inspired me most sbb dia budak bijak;) comey;) sweet gilagila.;) p la singgah2 kat belog dia yg awesome tu.byk info yg diberi sumtime ;) 

jom lihatlihat tag itu ;)
*gamba tade kena mengena*

Put your music library on shuffle. For each question, press the next button to get your answer. You must write that song title as the answer to the question, no matter how silly it sounds! Most of the time they seem to work though, strangely enough. Ok, go! When you're done, tag 20 people in this note, and make sure to tag the person who sent you this. The answer to #20 is the Title of your notes.


1.If someone says, “Is this okay?” you say
blah.blah.blah.
KESHA.
patot ke kena cakap blah.blah.blah cemtuh lau sumone say is this oke?
haha mmg mintak penampar free kot ;p

2. How would you describe yourself?
this is me.
JOE JONAS FEAT DEMI LOVATA.
yesss.i'm just me ;)

3. What do you like in a girl?
what you waiting for.
MIZZ NINA FEAT COLBY'O DONIS.
tade kena mengena. wink^^

4. How do you feel today?
today was a fairytale.
TAYLOR SWIFT.
hahahha.today was a fairytale ;p

5. What is your life’s purpose?
my happy ending.
AVRIL LAVIGNE.
betol ke aku menjawab soklan neyh?

6. What's your motto?
hard.
RIHANNA.
adoi.motto itu hard. ;(

7. What do your friends think of you?
like a stone.
AUDIOSLAVE.
sumtime la kot nh.lau ak da tetap pendirian,no change.keras cam batu kot.

8. What do you think of your parents?
perfect two.
AUBURN.
yeayhhhh.

9. What do you think about very often?
complicated.
AVRIL LAVIGNE.
every single things aku rasa cam complicated ;(
down.

10. What is 2 + 2?
two is better than one.
BOYS LIKE GIRLs
yesss.2 is better than one.
tapi,bila da jadi 4?

11. What do you think of your best friend(s)?
in my head.
JASON DERULO.
they were alwes in my mind ;)

12. What do you think of the person you like?
only one.
YELLOW CARD.
for someone yg aku suka,u r my only one.
aishhh.tu bawu suka kot.erkkk -____-''

13. What is your life story?
bring me to life.
EVANESCENE
my life story?
ouh.please sumone bring me to life 

14. What do you want to be when you grow up?
superman.
EMINEM.
sbb tade power renjer pink.

15. What do you think of when you see the person you like?
mine.
TAYLOR SWIFT.
omaigod.u r mine.

16. What will you dance to at your wedding?
automatic.
TOKIO HOTEL.
secara automatik,aku bukak irama joget yg aku tao ;)

17. What will they play at your funeral?
that's how you know.
AMY ADAMS.
pe neyh? kiki^^

18. What is your biggest fear?
rude boys.
RIHANNA.
one of my biggest fear.

19. What is your biggest secret?
never say never.
JUSTIN BIEBER.
tade kaitan.nexxxt.

20. What will you post this as?
if we ever meet again.
TIMBALAND FEAT KATY PERRY.

TAG 20 0RANG!

hatima timot
zarith wannor
shazeeya sawal
atiqah ramli
noona
asilah
ekin bonita
naye kim
anna ruzyana
misz canistal
asfira aminuddin
datin berseri
shada wentz
nanie
fiza
aliyajaafar
fatyah
ayuminajim
aneez
ridz-fa

so,sila buat la tag nh.aku pon tagtag people cem tuh je.heheh
sape2 yg nama dia ada kat sini,rajin2kan lah menjawab tag ini.
have a god day.ols.

till then.
xoxo