Monday, August 12, 2013

Quick Update

Assalamualaikum :)

Yes , dah lama gile tak update entry and now just update nak wish Selamat Hari Raya. Maaf zahir dan batin ye semua :))





ok. tu je.
bai 

Friday, November 16, 2012

Cerita Panjang, Gambar Banyak. LANGKAWI

Salam :)

Seyesly dah lama tak berblogging due to masalah laptop. And now im so eksaited to share with friends about my trip to Langkawi last day. Since baru je lepas final exam and  we got cuti deepavali about 1 weeks, my friends and i decided to release our tension kat Langkawi .

Percutian 3 hari 2 malam bersama 4 sahabat seyesly memang seronok gilerrrrr. Meh nak habaq mai.

Ahad. Jam 10pg. 11Nov.

 Oke, on sunday morning , dengan muka eksaited naik bas menuju ke Perlis untuk bermalam kat rumah Dila before bertolak ke Langkawi on pagi isnin. Perjalanan yang mengambil masa lebih kurang 8jam tu quite meletihkan.


*With Aliah, bangun tido, amik gambaq*
  
And about jam 8mlm, sampai la kami di Perlis dan disambut oleh mak Dila kat stesen bas. Bila dah sampai rumah, makan and terus tido untuk perjalanan esoknya.

Isnin .12Nov
Before 6am semua dah bangun bersiap sebab too eksaited nak p bercuti.

 *with Yayah, before bertolak ke jeti*


Jam 9.30pg naik feri menuju ke Langkawi and it takes lebih kurang 1hour perjalanan. 10.30-11pg dah sampai Langkawi. yeayhhh




 *muka eksaited, yeayhhh dah sampai Langkawi*



Bila dah sampai, masing-masing tarik beg and pergi kat kereta sewa. Setel kereta sewa, bergerak ke chalet kat Pantai Chenang, Chalet Melati Tanjung. Unfortunately, bila nak p check in, kami diberitahu yang dorang tak kemas bilik lagi. Hummm. Apa punya service lah. So, sebab malas nak menunggu, kami prosid dengan agenda lain. Pergi makan and bergerak menuju ke kabel car.

1.15ptg. Sampai kat park cable car. Sampai je kat sana, mak oiiii, orang ramai giler. Beratur panjang kot nak beli tiket naik cable car tu, tapi disebabkan nak jugak merasa naik cable car, tetap sabar menunggu. Bila dah sampai turn beli tiket, dapat berita buruk lagi, dorang stop jual tiket due to orang ramai gile. Time tu pukul 2ptg kot n kul 4.30ptg baru dorang bukak balik kaunter. humm. So, disebabkan malas menunggu lagi, kami terus bergerak pergi ke underwater world.


 *pintu masuk*

*selekeh ==''*

 *Underwater world*

Bila dah bosan pusing-pusing kat sana, we decided tuk terus p check in sebab masing-masing dah letih and harus mandi segarkan diri before prosid to program lain.

Setel check in and solat, kemas barang and whatsoeva, jam dah menunjukkan jam 6ptg. so masa untuk mandi pantai :) Pantai Chenang, gambaq takda noih nak show off seket. Tapi for sure, mmg having fun giler-giler mandi-manda with friends.

Before maghrib, masing-masing bergerak balik chalet and bersiap tuk makan malam. Memandangkan malam tu hujan, rancangan tuk lepak tepi pantai tengah malam terpaksa dibatalkan dan kami prosid with pergi mall and makan malam,.


*Some random pictures*
 Selesai makan, shopping, balik bilik and tido.

Selasa . 13Nov

As usual, jam 6pg dah bangun and bersiap untuk first activity for that day ISLAND HOPPING. this is soooooo seronok. Kami dibawa melawat 3 pulau and tengok burung helang makan.

so, first pulau adalah DAYANG BUNTING MARBLE.




 cerita disebalik dayang bunting .


Pulau Dayang Bunting mendapat nama daripada kisah gergasi sakti yang bernama Dayang Bunting. Pulau ini seimbas lalu menyerupai gergasi hamil yang terlena. 






Next, beras basah Island.





And last but not least, tengok burung helang makan. *pictures not available* hihi


Sebab masa amat mencemburui kami time tu, kami terpaksa terus menuju kaunter tiket feri untuk perjalanan balik keesokan harinya. -beli awal takut tiket habes-. Then, bergerak pergi makan dan shopping coklat , pinggan mangkuk, set cawan and etc kat pekan kuah untuk buah tangan bagi family dan kawan-kawan.

5ptg, selesai shopping and bergegas balik chalet sebab eksaited nak mandi pantai lagi buat kali terakhir kat pantai Chenang. hahaha.

Aktiviti malam, bergerak ke dataran helang untuk lepak-lepak dan mengambil angin malam. Night walk gtuwnyeww,

Lepas lepak, balik chalet and sleeeeeep.

Rabu. 14Nov. 

10pg Get ready tuk naik feri balik ke kuala perlis. Baru nak selesa duk dalam feri, datang la pekerja feri tu kat kitorang and he asks me samada nak naik tangkap gambaq atas feri ke tak. So, bagai orang mengantuk yg disorong bantal, terus kami angguk kepala la kot. mmg pasang niat nak amik gambaq atas feri tapi wajib ada pekerja dorang yg ikot sekali. so, yeayhhh, :)


 *dalam feri*


 *dekat kapten DRIVE feri*


*atas feri*


 Done sesi bergambaq, sesampai je kami kat jeti, ayah Dila dah sedia menunggu. bergerak balik kerumah dila and rehat sekejap sebelum bergerak ke Padang Besar.

I bought jersey and tshirt kat sana and one of my friend bought anak patung besar and it only costs rm180. aummmm. so jelly ==''.

*anak patung besaq*

Selesai shopping kat padang besar, Dila bawak kitorang pusing perlis and now masa untuk shooting :)





*random pictures again*

Lepak kat sini sampai petang, then pergi tengok Ladang Tebu dan balik rumah Dila sebab masing-masing harus bersiap untuk balik ke kampung masing-masing. Maka, habis lah waktu kami bercuti di sana.

And dalam jam 8mlm, aku pon naik bas untuk balik ke Terengganu . Dihantar oleh Dila, Yayah and Aliah. 
Tepat jam 8.15mlm bas bergerak memulakan perjalanan, baru je nak terlelap tido, bas tetiba berhenti tepi jalan. Sangat malang, bas rosak sebab gear tak jadi. About 3jam lebih la tunggu dalam kepanasan sementara bas dibaiki. Tapi macam tikus membaiki labu, bas yang hanya takleh masuk gear, terus enjin tak hidup-hidup. adoiii. 

aku dan penumpang-penumpang lain dimaklumkan yang next bas yang akan hantar kami balik akan tiba jam 10pg keesokan harinya. Time tu jam 12mlm kot, nasib baik la jumpa kawan baru dalam bas tu, dia terus p cari motel berdekatan and sewa untuk semalaman. so, bersama 3 kawan baru, tidak mengenali satu sama lain menginap je kat motel tu. nasib baik, kalau tak memang kena tido dalam bas la jawabnya.

Then, KHAMIS 15Nov. jam 10pg, 
bas sampai dan bertolak balik ke Terengganu,

JUMAAT, 16Nov 11.58mlm,
Done updated my blog. tq :)

P/S : I LOVE LANGKAWI SO MUCH .

Wednesday, August 8, 2012

Random

Roy,

He is the best man that i ever found. Even tak pernah face to face, but i know he's someone yang kind-hearted. I've been in relationship with him about 5 months time sekolah-sekolah dulu and he treated me like i'm the only girl in this world. But then, takde ribut, takde hujan, he stopped texting, no calls at all and we are just like hmmmp. Can't describe it by word. but it can be like something yang 'hanging'. 

Kami kenal pon thru membe sekolah and once again, tak pernah face to face. Tak pernah jumpa tapi kapel. Bila dah 5 months kenal, then dia menghilang. and i just like, what's goin on??? 

Bila dah habes sekolah,i call, text him just untuk bertanya kabar. Then, he replied tapi tak lama. So, aku just senyap macam tu je. tapi hanya Allah yang tahu that he still and always dalam ingatan aku. 

Hari tu, bila aku berangan-angan nak tegur dia kat fesbuk and bukak fesbuk just untuk post something on his wall, i got something on my wall. My friend told me that he's gone, forever and ever and ever. :"(

Dia meninggal dalam tido sebabkan demam panas dan dia pergi pada hari Jumaat. And i really miss him now, always. every day and night i'm cryin because of him . Semoga Allah tempatkan dia dalam golongan hamba yang diredhai dan diberkati. Amin.



#  You are not in situation and you really dont have any idea what i really feel. It's hurt me much because there's no boy/ man like him anymore. 

you were there to light my day
you were there to guide me through
from my days down and on
i'll never stop thinking of you

how can i forget all that
when you're the one who make me smile
you'll always be apart of me
how i wish you were still mine

never will forget the day
how we've met and came this far
we all know we got this feeling
but somehow it has to end up here

i know it's me who said goodbye
and that's the hardest thing to do
cause you mean so muct to me
and giude the truth from me to you

for all the things i've done and said
for all the hurt that i've cause you
i hope you will forgive me baby
cause that wasn't what i mean to do



#Random.

Saturday, May 26, 2012

The day we went away .



Assalamualaikum.

Alhamdulillah, pejam celik pejam celik, hari ni dah hari last stay kat Kolej Kejururawatan Melaka for satu semester. InsyaAllah 97students 01/2012 akan tamat semester 1 dengan jayanya.

And banyak events yang telah berlangsung dengan jayanya. 
25 MEI 2012, dua majlis dalam satu hari.

8PG - 12TGHR. Majlis Beramah Mesra  dan Sambutan Hari Juurawat bersama Ketua Menteri Melaka, Ali Rustam.

This is us :) 


And me.


And we.


We. Again ==''

Me, buat muka gengste la kononnya.


8MLM-11.30MLM

Farewell bertemakan English Retro. Dinner bagi meraikan students Sem 6 yang bakal melangkah ke alam Jururawat Terlatih soon. Congrate all.

We :")


And me :)


and Now ... 26MEI2012, 02.08am.
Me sooooo tired and i just wanna sleep even packing barang tak siap lagi. You, keep quite.
Tak boleh tido kalau korang beseng. haha

Bye. <3

Wednesday, May 23, 2012


Alhamdulillah, sepanjang 21 tahun hidup di dunia, aku tak pernah jumpa kawan yang suka tikam dari belakang. Tak pernah jumpa kawan yang mukanya bertalam-talam.
Alhamdulillah, Allah berikan aku kawan-kawan seperjuangan yang tahu menilai erti persahabatan :")



And, talking bout friends, let me introduce you to my closest friends.


Tudung oren namanya Ziana Zin. betol. ni tak tipu. Orang Perak :)
She's the one yang agak garang sometimes, perangai matured lebeh dari aku. haha and boleh bimbing teman-teman yang lain ke jalan yang benar :)
ahah. 

Baju oren pulak Hidayah. Berasal dari Johor.
Memba yang sangat baik hati, suka tolong  kwan-kawan and mmg kelakar gile. Juga cantik >.<

And next, Wani si tudung putih.
Berasal dari Perak. Agak boyish but still ada sifat keperempuanan. eheh
she's cool. :")

And last but not least , Ayu. Budak Johor.
She's someone yang bijak, suka tolong kiteeewww :")
 eheh

And tu la kawan yang rapat sepanjang satu sem duk kat kolej ni.
Mereka sume memang sporting and kepala sume stok masuk air. ahah gile-gile.
and you know, mereka sume sweet 19.

keh keh keh


And the most important thing, i would like to thank you to all of em sebab bagi kite hadiah masa besday kiteww hari tu :").




These. Tabung masa depan, pinky rabbit. <3 Love it. 
And sekuntum bunga feeerorow rosherr.


 More :)

Aku sangat terharu kot dapat tabung tu sebab aku dah list-kan dalam list to buy tuk beli tabung baru sebab tabung lama dah full. eheh.
so, bila dapat tabung comel warna pink tu .. kiteww terharu giler. 

Thank you, friends. Love you.


Tabung lama :")

Sekian, bye.