Saturday, May 26, 2012

The day we went away .



Assalamualaikum.

Alhamdulillah, pejam celik pejam celik, hari ni dah hari last stay kat Kolej Kejururawatan Melaka for satu semester. InsyaAllah 97students 01/2012 akan tamat semester 1 dengan jayanya.

And banyak events yang telah berlangsung dengan jayanya. 
25 MEI 2012, dua majlis dalam satu hari.

8PG - 12TGHR. Majlis Beramah Mesra  dan Sambutan Hari Juurawat bersama Ketua Menteri Melaka, Ali Rustam.

This is us :) 


And me.


And we.


We. Again ==''

Me, buat muka gengste la kononnya.


8MLM-11.30MLM

Farewell bertemakan English Retro. Dinner bagi meraikan students Sem 6 yang bakal melangkah ke alam Jururawat Terlatih soon. Congrate all.

We :")


And me :)


and Now ... 26MEI2012, 02.08am.
Me sooooo tired and i just wanna sleep even packing barang tak siap lagi. You, keep quite.
Tak boleh tido kalau korang beseng. haha

Bye. <3

Wednesday, May 23, 2012


Alhamdulillah, sepanjang 21 tahun hidup di dunia, aku tak pernah jumpa kawan yang suka tikam dari belakang. Tak pernah jumpa kawan yang mukanya bertalam-talam.
Alhamdulillah, Allah berikan aku kawan-kawan seperjuangan yang tahu menilai erti persahabatan :")



And, talking bout friends, let me introduce you to my closest friends.


Tudung oren namanya Ziana Zin. betol. ni tak tipu. Orang Perak :)
She's the one yang agak garang sometimes, perangai matured lebeh dari aku. haha and boleh bimbing teman-teman yang lain ke jalan yang benar :)
ahah. 

Baju oren pulak Hidayah. Berasal dari Johor.
Memba yang sangat baik hati, suka tolong  kwan-kawan and mmg kelakar gile. Juga cantik >.<

And next, Wani si tudung putih.
Berasal dari Perak. Agak boyish but still ada sifat keperempuanan. eheh
she's cool. :")

And last but not least , Ayu. Budak Johor.
She's someone yang bijak, suka tolong kiteeewww :")
 eheh

And tu la kawan yang rapat sepanjang satu sem duk kat kolej ni.
Mereka sume memang sporting and kepala sume stok masuk air. ahah gile-gile.
and you know, mereka sume sweet 19.

keh keh keh


And the most important thing, i would like to thank you to all of em sebab bagi kite hadiah masa besday kiteww hari tu :").




These. Tabung masa depan, pinky rabbit. <3 Love it. 
And sekuntum bunga feeerorow rosherr.


 More :)

Aku sangat terharu kot dapat tabung tu sebab aku dah list-kan dalam list to buy tuk beli tabung baru sebab tabung lama dah full. eheh.
so, bila dapat tabung comel warna pink tu .. kiteww terharu giler. 

Thank you, friends. Love you.


Tabung lama :")

Sekian, bye.


Thursday, May 17, 2012

Sambutan Hari Kejururawatan .







Tq :)

Wednesday, May 16, 2012

May 16 story.

May 15, 2012. 7pagi - 2petang.

Hari ni aku kerja shif pagi and wad dalam memang dalam mode Aktif. and seems aku kena jaga patients bilik acute, mmg bertambah lagi lah busy-nya. oh btw, Bilik acute means bilik yg menempatkan patients yang quite tenat and perlukan perhatian lebeh dari staf hospital. So, as usual, rutin pagi after dengar report from staffnurse yg bertugas, Jururawat pelatih (JP) kena buat bed making. Tukar all the kainan cadar, check patients if they need to mandi lap or else. And then, buat observation for each patients. Check blood pressure, suhu, respiration n pulse. Basuh BO (air besar), mandikan patients, assist senior cuci luka. anddddd etc .

2petang balik keje, terus basuh uniform and bersiap tuk meeting with sister, for decorate kelas untuk 5s. Pastu  continue ngan meeting with biro kerohanian untuk handle majlis yang akan berlangsung hari khamis ni. Then, dapat text membe ajak pegi pasar malam around Peringgit. Around 7petang, berari-lari kejar masa balik kolej sebab takot nama kena amik balik lewat. Letih. Serius letih.

So, as usual, lepas maghrib wajib tido. Tido tido. Dalam pukul 11malam lebeh-lebeh, aku bangun sebab mmg rasa panas giler sebab tak mandi petang. Bangun , pergi mandi and masuk bilik dah pukul 12lebeh. Landing2 atas katil jap , reply text yang masuk wish besday. Sambil pegang fon, senyum-senyuk kambing. Then ....

May 16, 2012.  around 12pagi.

Datang la membe bilik sebelah dan sebelah. Kononnya datang kat bilik nak berbual la. Sekali aku layankan dorang, ... datang pulak membe dorang yang lain with tepung yang diletak pewarna kaler pink n hijau. Oh my, habes satu muka, satu badan kena 'celup'. Memang dasat lah mereka-mereka itu. Then, nyanyi lagu besday ramai-ramai and potong kek. Bergelak sakan  pagi tu. >.<

Bila dah bergelak sakan, makan tu, makan ni ... masing-masing dah kenyang. Dah mengantuk sebab ada few of us yang keje shif pagi that day. Angkut pinggan mangkuk g pantry and one of us start main aisin kek, habes pulak badan satu badan kena 'celup' ngan aisin. Mmg bising gile kot, berlari-lari atas koridor sambil menjerit-jerit. Ahah. Students lain dah tido kot masa tu. Dan-dan, ada senior bukak pintu, n staring at us. Woh, mmg tibe2 all of us senyap, and jalan slow2 masuk bilik. Mmg time tu muka dah masing-masing pucat sebab takot.

Bila dah majlis bersurai, aku terpaksa mandi sekali lagi sebab badan melekit giler ngan tepung, rambut yang dah jadi keras sebab dapat pewarna rambut free. Then, lepak ngan ayu sampai pukul 4pg. Memang tak sedar diri keje shif pagi and pagi tadi mmg over slept, kul 6.15pg baru tersedar dari tido sedangkan kul 6.45pg dah wajib ada kat wad. alahaiiii ==''.

*walap apa-apa pon, girls ... you are rock. Tenkiu  for the birthday party. Ahah.And tenkiu akak ainur sebab bagi hadiah kat kitewww. Really appreaciate that :)

kek untuk aku dan rumet.

hadiah akak aainur :)

kad yang comel.

tq sis <3   >.< 

oke bye.



Monday, May 14, 2012

Cerita Kosong


Assalamualaikum. Memandangkan final exam dah habes, so blog sudah boleh di hupdate-kan. And today, memandangkan hari ni keje shif pagi, so i got time untuk tunggu masa gamba loading untuk di upload. And cerita hari ni, more to my kolej :) eheh.

Oke, let's.


This is View blok Anggerik. Berhadapan dengan blok Cempaka. Which is blok saya. 



My feveret one, court bola tampar :)




Pandang kiri, pandang kanan.




knock. knock. Assalamualaikum ..




 


Almari antik kiteeww .




Meja setadi. huarghhh



Buku-buku buku buku. huh



The view.



   

View malam. Jalan depan ni alwes ada accident ==''. 





Rumah auntie cina. Ada orang, tapi macam takde orang. Scary.




My feveret. Eh, feveret lagi ?



Paradise. ahah



Papan kenyataan hak milik perseorangan.



Tempat wajib lepak  setiap hari. Basuh baju.



Antik nye ==''. 




Tempat sidai baju. Harus bekerjasama . 



Tempat simpan makanan. 




Toilet.




Masih mengekalkan tradisi turun temurun .



Sink jarang guna.




Yang ni yang penting. Rumet kita nama Fairuza, dia orang Perak. Still single. eheh

:)


 bye.

Wednesday, May 2, 2012