Tuesday, March 1, 2011

Mengingati Mereka.

Assaamualaikum.

 makin masa bergerak, makin dewasa kita semua. zaman pon semakin maju. kita semua makin maju. maju melangkah ke depan. semuanya maju. majuuu.


sekarang dah ada facebook, connecting people. sekarang ada ym, skype. menghubungkan yg jaoh dan yg dekat. tak lupa twitter, tumblr , tagged dan myspace and etc.
makin bergaya. makin bertambah mutu dan keunggulan.


bila semua dah berubah, aku teringat kat membe lama. agak-agak dengan segala kemajuan yang ada ni, aku dapat jumpa ngan membe aku  tu balik tak?


***********

dulu,  family aku pernah tinggal kat kawasan perumahan. aku tak engat la umur aku time tuh.
best duk kat kawasan perumahan cemtu, kiri kanan depan belakang ada jiran. ada membe-membe.
syoknya.


then, one day ada satu family baru pindah kat kawasan tu. rumah dia selang dua buah rumah ngan rumah aku.
masa tu hanya ada aku dan kakak aku je kot. ouh, maksud aku adik2 aku tak wujud lagi.


dat family yang baru pindah ada dua orang anak lelaki dan sorang pompuan.
seingat aku, budak laki tu sorang baya akak aku, sorang lg baya aku.
adik dia aku tak engat :P


nak dijadikan cerita perkenalan kami, memang sadis.
kejam ouh budak laki dua beradik tu, ada ke patot dia main baling batu.
tak cool ah cara dowang nak kawan.
fes-fes pindah kat kawasan orang dah pandai main baling-aling batu cemtuh.


sakit kot kena batu tu kat kepala. tsssk.
oke fine, aku dan kakak aku ikot rentak dowang.
kau main lempar batu, aku lempar balik kat kau.
huh.


nak dijadikan cerita lagi, begitulah kisah kami.
saling membenci. baling-baling batu sambil ejek-mengejek...
budak-budak katakan :)


and one day, dowang dah tak baling batu lg dah, sebaliknya dowang baling gula-gula.
pergghh. baik punya saudara. tiap-tiap hari kot aku and akak dapat gula-gula free :)
bhaha.
tapi kenapa dak laki dua beradik tu baling gula-gula?
kenapa secara tiba-tiba?


takde sape yg boleh jawab sebab aku pon tak tahu.
so, bila dah mesra, berkawan lah kami.


teringat time makan aiskrim yg 20sen sebatang.
teringat semua memori ngan dowang.


and bila dah mesra berkawan, suka sama suka., dowang pindah pergi tempat lain. agak-agak aku dowang pindah pegi johor kot. ouh. memang masih segar dalam ingatan kot saat dowang dh nk pergi tu.
seingat aku, dowang bg syiling  time tuh.
aku dapat seposen. akak aku dua posen.


erkk.apakah semua itu?
kadang-kadang nak jugak jumpa dowang.
macam mana dah dowang skang ni.
haha.


ouh, jika aku tak salah, nama dowang Farhan dan Firdaus kot.




aku dah berusaha taip nama dowang and search kat facebook.
der... nama Farhan dan Faisal bukan sorang je kat dunia ni. belambak weyh.
rupa dowang cane pon aku tak tahu.

tsssk.
dapat ke jumpa dowang?
tak kot......

oke dah. 
till then,bye.

LOVExoxo,
Zatil

5 comments:

Nurul Diyana said...

kejap faisal kejap firdaus. mane satu ni? ;p

ayuakira said...

bila baca entri ni teringat pulak dekat jiran ayu..tapi dia tak baling batu =p tapi dia selalu bacakan buku cerita rapunzel dgn cinderella untuk ayu. hehe

zatil said...

yana.omaigod. haha. deym! time tulis perenggan last tu, dok pikir pasal faisal. membe lama time tuisyen dulu.
bhahaha. skang dah tersasul tulis nama dia. hampeh!
good2.yana sgt alert :)


ayuakira : wah. bestnye. siap bacakan cerita.wut a sweet .... pfft.
well, ayu still contact dgn dia?

Nurul Sharmila said...

zatil ~ waaaa... terharu nye baca kisah neh.. mesti tringin sgt3 kan nk jumpa dorang.. huhu.. act mila pown ada kisah mcm neh.. tringin sgt nk jumpa member kcik2 dulu.. tp entahla.. ada jodoh jumpala.. klu xde, nk buar cmne.. redha jek!

zatil said...

umph.memang sangat teringin nak jumpa dowang. macam mana la dowang skang neyh. agak2 dowang engat zatil cam zatil engat dowang tak? haha.

ermm. tu la kan, ada jodoh, jumpa la ngan dowang2 yg terpisah ni :)