Tuesday, March 22, 2011

Cerita Kucing dan Tumblr.

P/S : CLICK HERE untuk join HEARTBEAT. :)



Assalamualaikum :)




Salah satu mende yang membuat aku stress adalah Kucing. Seyes aku cakap yang aku memang tak suka kucing.   orang kata, kalau nak tahu yang pompuan tu penyayang or tak, dia mesti sukakan binatang seperti kucing. eyh, aku penyayang LOL *backup diri sendiri*. dulu aku pernah sukakan kucing, tapi ada suatu ketika tu, ada sekor kucing yang telah berak atas baju aku. baju baru beli der. aku letak baju tu lam bakul, sebab nak basuh. tuptup, bila aku nk p basuh baju, aku tengok ada tahi kucing. eyuwwwww.


oke! sangat marah. sebab adik aku yang 5 tahun tu suka sangat kucing, maka aku perintahkan dia yang basuh baju aku. heeee. semenjak hari tu, aku anti-kucing. Serious.


maka, semenjak dua menjak ni aku makin Stress. why? kat rumah sekarang ada 6 ekor kucing. sekor mak kucing, 5 anak kucing. comel. tapi aku tak suka. dowang suka sangat main lam bilik aku. serious aku anti.anti der.


aku rasa cam bilik aku tak bersih lau ada kucing. tak selesa lol. isssh. so, aku dah mintak mak aku pergi buang kucing tuh.. tapi, takde sebarang tindakan lagi. phewww.


p/s : petang semalam aku nanges sebab geram kucing tido atas katil. poor me :)

DAH! HABES BAB KUCING.


**********

korang ada Tumblr? aku pon ada. heee. sebenarnya dari tahun lepas lagi kot aku ada Tumblr. time tu aku baru berkecimpung dalam dunia IT ni. so, sebab jakun yang teramat, aku bukak semua account hape-hape account yang ada. Myspace, Twitter, Blog, Facebook, Tagged, Hi-5, Friendster, Formspring and etc.


tu time aku tak berpikir matang la, habes semua account aku ada. hebat giler kot time tuh, boooo.
tapi sekarang aku dah buang apa yang patot di buang. skang aku just stay ngan Fb, Formspring yang ada soklan tak dijawab, Blog sebagai buah hati pengarang jantung, Twitter peneman hidup, dan Tumblr.


tahu tak, dah sembilan bulan aku tak bukak Tumblr actually. then,tetiba semalam aku rasa cam tak patot buat Tumblr cemtuh. so, aku on balik. best jugak la Tumblr. just reblog sumtim yang best. not bad la.


tapi yang tak bestnya, bila aku bukak benda2 yang camni, aku sangat cerewet bab-bab pilih theme, kalau untuk blog ni, Template la kan. aku memang tak suka bila aku ada banyak pilihan theme, tapi tak tahu nak pilih yang mana. bhahaha. ini tak kena, itu tak kena,. even, pilih Template for blog pon amik masa begitu lama baru jumpa Template yang sangat memuaskan hati.


pheww, aku memang sukakan kaler2 yang striking actually. tengokla blog aku, merah menyala kot. sakit mata korang-korang yang tak suka kaler merah :P n da problem now, skang aku tgh cari Theme seswai for my Tumblr. aku just nak pastikan Tumblr aku menarik tuk dipertontonkan. LOL.


so, which one better?



dis is my current theme. oke tak?



how bout this? bhahaha.



oke dah, korang -korang yang ada Tumblr, meh visit aku HERE :).


Till then, see you later.
have a nice day everyone. :P

LOVExoxo,
Zatil.

10 comments:

ekmal said...

tumblr? ade register kot..tp x penah nk bukak..hahaha

Nurul Sharmila said...

zatil xsuka kucing kan... tgk link mila neh.. hehehe

http://nurul-sharmila.blogspot.com/2010/11/owh-kucing-ku.html

have a nice day dear.. :)

I LOVE CAT!!! hehehe

Nurul Sharmila said...

btw, lupak nk gtaw.. mila pown ade tumblr.. tp sama kes la kte.. lama dh xbukak.. hahahaha ape jd pown xtaw ha...

wanie said...

kucing oh kucing :) i follow u back dear :)

zatil said...

hye ekmal :) haha. tumblr best kot.bukak la :P

zatil said...

mila : hehehe. tenkiu mila :P btw, bukak ah tumblr.oke gak tuh. reblog orang punya je :)



wanie : haha. kucen oh kucen. tenkiu follow :)

hasbro said...

dtg jejalan..folow..stalker tuan blog yang comel.. nice blog =)

zatil said...

tenkiu for coming hasbro :) awak jugak ada nice blog.

Nurul Diyana said...

nanges sebab kucing? oh anda sangat kritikal nampaknya ;D

zatil said...

yerp,nanges hanya kerana kucing main-main dalam bilik, tido atas katil. nanges sebab geram sangat. hahaha.