Thursday, February 17, 2011

Selamat Mencuba. Gunakan Kekreatifan Anda. :P

Assalamualaikum.

Mende alah ni rasanya dah lama kan. Aku je kot yang ketinggalan zaman baru terhengeh-hengeh nak try buat jugak. tapi, seyes aku cakap, cool ouh wat profile picture cam ni. kemas dan teratur je. sejuk mata yang memandang lagi. aishhh. 


sebenarnya, pintu hati aku terbukak nak buat mende alah ni apabila aku tengok ada sorang membe fb aku wat kat profile dia. nampak menarik tertarik sangat da boom.
aku pon terus bukak blog FARZANA FARZANTO dan mencuba mempelajari apa yang terkandung dalam entry dia.
akhirnya. berjaya walopon tak berapa cantik :)


usaha tu penting nyahh.


amende mende alah ni? tetiba je aku buat ayat takde pendahuluan tanpa memperkenalkan produk baru syarikat budu ternama. tak! aku mengarut.



sila tengok gambar yang terpampang. did u see something?
sila angguk dan mari kita buat sama-sama :)




fyi, nak buat picture macam ni memang susah giler.
apa yang anda perlukan,

::   kemahiran dalam mengedit gambar.
::   kemahiran dalam menggunakan asas komputer.
::  kemahiran menggunakan photoscape.
::   kemahiran mengambil gambar menggunakan dslr.
::  kemahiran menaip meses dengan laju tanpa henti.
::  kemahiran berfacebooking.
dan
:: kemahiran MENIPU DAN MENGARUT.


jika anda mempunyai semua kemahiran ini. . .




sila proceed.



aku tak nak mengarut banyak dalam entry ni sebab nak buat mende tu sangat complicated dan mengambil masa yang lama.

SILA MENGGUNAKAN KEKREATIFAN ANDA SEBAIK YANG MUNGKIN.




FIRST STEP : sila pastikan facebook anda di bukak.

SECOND : tengok kiri  dan kanan.

THIRD : tekan bawah.

...

...

...

...

...













...

...

...


...












...
...


...



now. kowang boleyh UPLOAD PICTURE.

dan godek-godek hape bagai di sana:)

dah siap?

PUBLISH TO FACEBOOK ceeepat. n try merasai ke-cool-ness nya :)


Till then.
bye

LOXExoxo,
Zatil.

8 comments:

Mohd Luqman Hakim said...

sgguh gnas gmbr anda..hahahaaha,,

zatil said...

hehehe. ganas? takkanlah :P

fizalinolie said...

cantik blog.. hehehe.Singgah dan follow. nanti kalau ada masa ajak kawan ramai2 terjah blog saya ek.

zatil said...

maseh :)

hehe.ouh, i will dear <3

DuniakuAbstrak said...

muka tak hemsem kaLau tak dah lama interfrem..keh3

zatil said...

eleh.eleh.

dish.macam menganjing. :P

purpleyellow said...

cun arrr pnh tgk kwn bt gaya yg sama n tak hu caranya...thanks for the tips k...sharing is caring..(^_^)

zatil said...

hai purple.hehe

yeayh. sharing is caring. selamat mencoba <3