Wednesday, February 23, 2011

Ini Bukan Entry Gatal. cekidout.

Assalamualaikum.


Alhamdulillah, my praise goes to Allah untuk semua pemberiaanNya. malam ni sangatlah bosan. alone. bertemankan lagu-lagu maher zain, sangatlah menyejukkan hati. so., untuk membunuh masa yang bosan ni, i feel like posting up  something on my blog wall.


baiklah, tolak tepi bab kebosanan tadi. cerita bosan tak sehangat cerita bab kawen. aku rasa trend sekarang dah  sama ngan trend masa mak bapak aku muda dulu. sekarang ni aku tengok ramai je yang kawin awal. am i right? hari tu kawan aku bertunang. ala, bertunang biasa la tu.. 2,3 hari lepas, aku dikejutkan pulak dengan perkahwinan kawan aku. kawan, tapi taklah rapat sgt. kenal2 cem tuh je. both are 20. mereka berdua look great in pink. terpancar kegembiraan pada wajah sensorang. sangat gembira bila dapat tahu kawan dah sampai seru kan.hehe yuhhhu. tadi pulak aku tgk berita dalam akhbar ada jugak yg kawen awal, 19. selamat pengantin baru untuk semua. :)



good job ,guys!



haih, dah besar dah semua orang. my brother dah jadi ayah. my sista dah masuk 22. adik2 aku pon dah menganjak besar sumenye. oh man! time flies sooo fast.tsssk. is there any possibilities that i could stay fit to my chilhood years? Dream on woman, because time waits for no one.


bhahaha.



idk what i should say bout this. aku tengok status fb membe-membe aku pon masing2 dah nak kawen. haha. bagi aku,angka 20 ni konon-kononnya.. ''ala,kecik lagi la. rilex dulu. awal lg kot nak pikir sal kawen, akak aku pon tak kawen lg.''. bhahha. 



bukan apa, kalau la KAHWIN tu senang macam anyam metupat. eyh tak, anyam ketupat bukanlah benda yang senang zatill! ok lah, if it's as easy as you digging in your nostrils, 'umi, sekarang juga kita langsaikan hantaran ke pihak lelaki. tsssk. *agak-agak ah, sila cari calon dulu zatil! :P *



bukan senang nak kahwin. i once thought the only thing that matters is the financial basis that may be the daily support of the new family. rupa-rupanya tak ye wahai kaum hawa sekalian. korang tau tak kenapa kebanyakan lelaki botak selepas kawen? salah satunya disebabkan perempuan. bhahah. alah, perempuan suka sangat la bab kawen kan.sebab mesti semua dah berangan nak pakai baju warna apa. labuh mana veil tu, highest carrot gold ring, etc.. dan semestinya baju kawen tak nak kalah ngan membe-membe. itu sudah pasti.aku sangat pasti sebab aku juga perempuan :) hantaran pulak aku yakin mesti nak mengancam. mengalahkan perkahwinan anak saudagar unta jual karpet. kesian lelaki. makan hati katanya. 



tengoklah saya. saya botakkan :)


memang semua orang nak kawen kan? angkat tangan sape yang rasa dia tak nak kawen. tampilkan diri peh-lishh. wahai gadis, mimpilah di siang hari kalau bangun pagi pon lambat, masak pon malas, kemas rumah pon taak reti, nak basuh baju apatah lagi. benda kecil sekecil kuman pon nak dibesarkan. sudahlah! silalah bermimpi. asyik2 cakap nak pakai pembantu rumah...etc. tsssk. 


aku bukanlah cakap yang ''yeah,man. i'm up for this''. seriusly, bila aku pikir pasal kawen, aku mencuba to change for better., at least i'm doing it for myself..


heyh. ini bukanlah entry gatal. ini untuk masa depan. penting-lah pikir hal ni.penting!
tapi for sure, kenalah berubah dulu. jangan kau engat esok nak kawin, hari ni baru tanam semangat gigih nak berubah? 


oke dah! 10.32pm. tak semayang lagi. heee.

till then, bye.

LOVE xoxo,
Zatil.

7 comments:

Pacek ABU sifir said...

i pom xcted kalo cakap bab kawen....hehehehe

zatil said...

haha. pe lagi, kawen ah :P

Alia Delaila said...

haishhh awalnye mikir sal kawin. hehehehe ;p

zatil said...

hahaha.sebab bukak fb, ada org kawen. bukak tv, ada majlis kawen. bukak paper, ada berita kawen. bhahaha

penggila lensa said...

kawen time muda2 elok.... lagi elok kalu cukup ilmu2 nye...jd meh same2 cari ilmu yg bergune agar dpt menjamin kesejahteraan rumah tangga..
alamak...xleh lebih2... bukan blog aku ni...hee... chow... :D

zatil said...

hehe. nice :)
betol jugak tu. let's timba ilmu secukupnya.heee

Nurul Sharmila said...

waaa... dh ckp bab kawen... hehe
yelaa.. sape la yang xnak kawen kan..
tapi ape2 pown, hidup mmg kene baiki dulu b4 mulakan hidup rumah tangga neh.. jgn men lantak jek kawen2.. haha
calon pown kenala yg baik2.. byk sgt nk di titik beratkan klu bab kawen nie kan zatil.. hahaha :)