Monday, February 21, 2011

The Reasons Why Aku Tak Suka Tengok Tv.

Assalamualaikum.


sekarang ni banyak-kan cerita-cerita baru yang kua kat kaca tv. rata-riti orang dok bergosip pasal cerita tu, cerita ni. aku je yang tak tahu nak menyampuk apa. just senyap dan dengar. yang ni cakap cerita tu best, yang tu cakap cerita ni best. last-last gaduh. hahaha. oke dah.


the reason why aku tak suka sangat tengok tv adalah sebab aku lahir pada bulan Mei. haha. dan-dan nak pergunakan bulan Mei kan. tapi, itulah kenyataan. mesti ada kot sorang dua yang sama macam aku. kadang-kadang ku rasa aku sangat pelik. tssssk. pelik? tehee^^


kita sambung bab pelik tu lepas baca rahsia bulan kelahiran MEI ini :)




KITA YANG BERBULAN MEI.

keras hati dan degil.
kuat semangat dan bermotivasi tinggi.
pemikiran yang tajam.
mudah marah apabila tak dikawal.
pandai menarik hati dan perhatian orang lain.
perasaan yang amat mendalam.
cantik dari segi mental dan fizikal.
tidak perlu dimotivasikan.
tetap pendirian, tapi mudah dipengaruhi oleh orang lain.
mudah dipujuk.
bersikap sistematik (otak kiri).
suka berangan.
kuat daya firasat memahami apa yang terlintas di hati orang lain tanpa diberitahu.
bahagian telinga dan leher mudah diserang penyakit.
daya khayalan yang tinggi.
pemikiran yang tajam.
pandai berdebat.
fizikal yang baik.
kelemahan sistem pernafasan.
suka sastera, seni,  dan muzik serta melancong.
tidak berapa suka duduk di rumah.
tidak boleh duduk diam.
tidak punya ramai anak.
rajin dan bersemangat tinggi.
agak boros.


well, sape yang berbulan Mei , itulah perangai kita.
dan memang aku akui memang betol-lah apa yang dikaji oleh beliau.
semuanya sama ngan perangai aku.


hehehe. masuk bab pelik.


bila cakap tang mudah marah , memang aku lah tu. even time tengok tv kan, tetiba watak jahat datang. jahat giler penjahat tu sampai buat aku jadi sangat marah. haha. paham tak? seyes aku sangat mudah marah. aku emo ouh lau tengok cerita yang ada banyak penjahat yang zalim ni. aku rasa macam nk mencarut je. padahal cerita je kot. lakonannnnn! haha. then, bila dah aku start marah, memang aku tutup tv dan layan fesbuk :P


perasaan yang amat mendalam. yang ni aku tak sure mana maksud perasaan mendalam tu. tapi, aku relatekan dengan emo. emo yang cepat touching. yes. it's me. memang dari dulu sampai sekarang aku sangat mudah terasa. ouh. sangat teruk perangai ni sebab boleyh buat kita tak disenangi. 


nak relate-kan pulak perasaan yang mendalam dengan kenapa aku tak suka tengok tv ni, aku amik contoh mudah iaitu show  JUST FOR LAUGH.



dah nama JUST FOR LAUGHS kan, mesti la untuk bergembira sakan. aku memang suka gila layan mende ni, tapi masalah besar aku adalah aku sangat sensitif. sensitif ni sama je la ngan cepat terasa kan. tapi dalam hal ni, sensitif adalah paling tepat digunakan. sensitif aku ni teruk, aku ketawa sambil menangis. dah memang show ni lawak giler, aku boleyh pulak menangis. malu ouh kalau orang perasan. seyes aku menangis, teresak-esak sambil ketawa. got it? memang aku tak tipu. 


so, conclusionnya aku cakap kat sini, sensitif dan panas baran adalah sebab utama kenapa aku tak suka tengok tv. tsssk.


till then,bye.

LOVExoxo,
Zatil. 

4 comments:

sigadispink said...

lahir bln mei gak yer...kita serupa la...hehehe...^_^

zatil said...

kita geng. give me five :)

saya shea said...

awak ditag la , hee . prgi sini

http://saranghaeyoshea.blogspot.com/2011/02/blog-merah.html

hee ! join gak oke .

zatil said...

oke dear, tenkiu :)