Thursday, November 25, 2010

Share 'Petua'. Jangan Kodokut,Mak Marah ;p

babes,meh share2 kat sini cane kowang jaga shawl n tudung.i mean,cane kowang basuh.cane kowang simpan.
adakah kowang hanger-kan ia.or lipat.or pakai sumbat lam almari je.uhuhu
since aku da jatuh cinta pada shawl,so agak banyak la koleksi2 shawl yg aku ada.da prob is,ak tatao care yg paling baik tuk simpan shawl2 kesayangan tuh.huhu
n for shawl cotton,aku tak mao iron ia.t aku takot shawl tu rosak.camne lak nk kasi ia selalu tak kedut2?
hehe share meh.aku bawu je basuh sume2 shawl yg aku ada walopom tatao cara yg terbaik tanak kasi shawl tu rosak ;p
aku sayang tao shawl2 tuh.lg2 inner yg pelbagai kaler tuh.

*aku persembahkan satu gamba yg perasan gila supaya kowang kasi petua2 kowang jaga shawl*

till then my quick update tuk tgh/hari nh.
senanya,bgn pagi td aku tewos online.
haha da jadi tabiat kot sebelom tido n selepas tido aku on9 berjam-jam ;p
skunk,tyme untuk mandi.bye

xoxo.
have a nice day sume.

7 comments:

Weeda said...

weeda basuh je shawl dalam mesin..hikss..kalau yang jojet ke mortada ke boleh la masuk mesin basuh..

kalau yg chiffon, yg subang ke basuh tangan je..xyah berus sebab shawl bukan kotor sangat kan..

weeda gantung shawl kat hanger bulat2 tu...*baru 2 hari pakai hanger tu sebenarnya*
sebelum ni gantung kat hanger banyak2 sekaligus..lipat pun takpe..shawl weeda pun byk je yang lipat..

indah fatihah said...

lau crumple shawl tu, sumbat lam almari jer..
n the other shawl, juzt lipat..
basoh plak, rendam jer ngn sabun...xperlu berus..
nnti rosakk plak an.... hehe :)

Noona said...

zati, beli la hanger bulat kat pasar malam tu...hehehehe...
biasanya shawl org x basuh guna mesin, tangannn..n xbleh basuh selalu...klau bleh setahun skali..hahahahahaha..gurau jer.. :p tpi jgn slalu...anyway, thanks tip pkai tudung muncung tu...hehehehe

zatil said...

weeda,lau lipat t kesan lipatan tu nmpk.tehee^^
zatil nh cam cerewet seket kowt lau ada kesan2 n kedut2 kat baju or shawl ;(
a'ah.nk gak beli hanger yg byk2 tu,p kat sini susa nk jumpe.kena beli on9 la nmpknya ;)
thanks weeda.

zatil said...

indah,crumple shawl tu mmg pakat sumbat je kan.senang lau ada crumple shawl banyak2.heh
dh la xya pikir sak kedut2 tu sbb ia semulajadi kedut,p crumple shawl xbes sgt pakai.mcm kecik je lau shawl cemtuh ;p btw,thnks indah ;)


noona,betol2.basuh tgn je.main2 rendam2 air sabun je kowt.tp sayang nk basuh,takot turun kaler lau yg cotton punya.
ouh,sal ajar pakai muncung2 tu,no biggie la.
kiki thnks btw dear ;)

vampire's lovex said...

i love shawl !!!

tmbah2 yg x yah gosk..kakakaka!

zatil said...

yeayh.we love shawl babes <3