Wednesday, June 29, 2011

Curi Masa.

Assalamualaikum :)

Serious dah lama gile aku tak hupdate mende alah ni. Since masuk belajar about one month yang lalu, mmg jadual harian berubah hundred percent. Dah nama belajar, kena buat itu ini, tak duduk diam. masa selalu je mengejar dan terus mencemburui aku. ecece. hehe. 

So, mmg tq la for those yang menjadi follower baru aku. Bila aku dah free, aku singgah balik blog korang :) Mmg aku rindu giler kot nak blogwalking here and there, kenal ngan membe-membe baru. Tapi apakan daya,:"(

For current condition, aku mmg kena kejar balik masa. Sebagai part 1 yang bertauliah, mmg hidup kat sini selalu je kena hadirkan diri dalam semua jenis meeting. Bajet nak aktif la kan :P Semalam, ada meeting for Kelab Kayak. Then, berkejar balik pegi meeting Blok and alhamdulillah, dapat la pegang jawatan 5S. aku pon tak pasti pe tugas 5S ni, tp for sure lebih kepada menjaga kebersihan blok. keh keh keh

then, hari ni. Jadual full dari 8pg sampai 6ptg. Just ada rehat for solat zohor and lunch. Malam ni pulak ada aktiviti kerohanian. Esok, kelas kelas dan kelas and sambung pulak ngan perjumpaan ngan rektor. Malamnya pulak ada meeting for blok, Again. yess, AGAIN and AGAIN. Jumaat pulak aku akan bertolak ke Ipoh for OPKIM. This aktiviti under JPAM punya. Khidmat masyarakat selama 3hari 2mlm kat rumah anak yatim. 

Lambakan esemen yang kena submit, 'keje sekolah' dan etc mmg kekadang buat aku rasa cam hampeh. Kadang-kadang rasa cam fedup. rasa macam nak jerit kuat-kuat. rasa macam macam. Tapi, as long as aku ada Dia, aku masih lagi dalam keadaan stabil. Terus kan usaha dan selalu berdoa kepadaNya. I'm tryin not to patahkan semangat diri sendiri since that aku dah tanam azam kukuh sebelum masuk sini. :)

and tambah-tambah lagi dengan support orang kuat, mak dan ayah, aku makin lagi kuatkan diri, :) mak aku selalu je pesan tuk aku stabilkan aktiviti di sini. between belajar and any aktiviti that aku libatkan diri. hehe. They really made my day. 


Oke then, aku dah berjaya curi masa beberapa minit nak hupdate mende ni. skang let's bersiap-siap p kelas. Jom berjuang. Fighting.Fighting.Fighting.

Hey people, dalam hidup, jangan mengeluh kalau nak berjaya :)

Till then,Bye. 

Loads of Love,
Zatil.

5 comments:

Nurul Diyana said...

good luck kak cantek! :)

zatil said...

eheh. maseh dik :)

zarith said...

suka tengok angah macam ni. Good Luck Angah!

Ika said...

gud luck! :)

zatil said...

tq sistah <3


Tq ika :)